Stralende vijfde editie KolonieLoop in de Maatschappij van Weldadigheid!

De KolonieLoop gaf vanmiddag invulling aan de viering van 200 jaar Maatschappij van Weldadigheid Frederiksoord en omgeving. Meer dan 500 enthousiaste hardlopers zorgden voor ‘reuring’ in de Koloniën van Weldadigheid door mee te lopen tijdens de vijfde editie van de KolonieLoop, waarvan de schietbaan, Huis Westerbeek, Hoeve Koning Willem III, oude- én nieuwe Koloniehuisjes en andere historische objecten vanmiddag het decor vormden. Deelnemers konden dit jaar meedoen aan de 5 | 10 en de halve marathon (21,1 kilometer). Voor de kinderen was een prachtig overdekt parcours door het Sterrebos uitgezet van 2,5 kilometer.  De uitbreiding van het parcours met de halve marathon bleek een schot in de roos. Ondanks het warme weer was dit nieuwe parcours door Frederiksoord, Wilhelminaoord en Landgoed de Eese in trek bij meer dan 100 hardlopers die het gebied wel eens wilden verkennen. 

De organisatie van de KolonieLoop is blij verrast met het aantal deelnemers tijdens deze vijfde editie. ‘We zien dat deelnemers uit alle windstreken komen. Het is verrassend om te horen dat er deelnemers uit Tilburg, Utrecht, Amsterdam en dit jaar zelfs uit Johannesburg komen om deel te nemen aan de KolonieLoop. We zijn altijd nieuwsgierig naar de motivatie van deelnemers om mee te doen aan de KolonieLoop. Vaak horen we dat de prachtige omgeving met haar cultuurhistorische monumenten in combinatie met het parcours hardlopers inspireert. Leuk! Want dit is voor ons de reden dat we destijds zijn gestart met de KolonieLoop: een sportieve doelgroep inspireren om het verhaal over de Maatschappij van Weldadigheid te ‘vertellen’ aan de hand van een hardloopevenement in de Koloniën van Weldadigheid!’ Aldus de organisatie van de KolonieLoop.

Viering 200 jaar Maatschappij van Weldadigheid

De stichting KolonieLoop vierde haar vijfjarig jubileum niet alleen met met de uitbreiding van het parcours. Minne Wiersma, directeur van de Maatschappij van Weldadigheid mocht een ‘groot’ cadeau in ontvangst nemen, namelijk twee robuuste picknickbanken welke in het Sterrebos worden geplaatst. Hiermee levert de stichting KolonieLoop ook een bijdrage aan de verbetering van het Sterrebos. Minne Wiersma: ‘Wat een prachtig cadeau voor het Sterrebos! Dat zo’n grote gedreven vrijwilligersclub als de stichting KolonieLoop in staat is om zo’n cadeau aan de Maatschappij van Weldadigheid te geven. Daar ben ik enorm van onder de indruk.’

De Maatschappij van Weldadigheid op hoogte beleven 

Winnaars worden dit jaar op een wel héél bijzondere manier beloont. Zij mogen binnenkort pendelen in een heuse luchtballon. Deze prijs wordt mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Bats uitzendburo en IkeAir ballonvaarten. Overigens ontvingen alle deelnemers aan de KolonieLoop een mooi aandenken in de vorm van een medaille waarop het boegbeeld Johannes van den Bosch staat afgebeeld.

De zesde editie van de KolonieLoop zal in 2019 worden georganiseerd op maandag 10 juni.