In De Kolonie is het heerlijk hardlopen! De KolonieLoop meandert door een bijzonder stukje Nederland: de bakermat van onze verzorgingsstaat

De diversiteit van de route is groot en je loopt het merendeel over onverhard terrein. Asfalt, zand- en grindpaden, door bossen, mooie lanen, een boerenerf, langs prachtige historische gebouwen zoals de Koloniehuisjes. Bruggen, laaghangende struiken die je enkels kietelen, vogels die je toefluiten. Het is buitengewoon heerlijk hardlopen in de Kolonie!

Haal het beste uit jezelf, schrijf je in, loop mee en geniet. Zondag 12 mei aanstaande belooft een sportieve dag te worden! Een dag met een gezellige sfeer, genietend van de prachtige natuur, hardlopend over gevarieerde en uitdagende routes.

En een leuke tip: kom met de hele familie en vrienden. Er is voldoende ruimte en vertier voor iedereen!

Ons doel

Meer reuring in de Kolonie. Wij als organisatie zijn enorm trots op onze achtertuin. We willen graag zoveel mogelijk mensen laten genieten van de natuur, de rust en de bijzondere historische hoogtepunten. Het is hier gewoon ‘machtig gezellig’.

Bewegen is voor iedereen

De Kolonieloop wordt mede mogelijk gemaakt door “Sportplan Nederland’. De missie van Sportplan Nederland is “Bewegen is voor iedereen”. De organisatie wil met dit event benadrukken dat een sportieve prestatie gezond is en het voor iedereen toegankelijk moet zijn. Iedereen, jong of oud, man of vrouw, kan in de prachtige omgeving van de Kolonie in beweging komen.